Прогнози преди дербито! Славчо вика за Ботев, Райнето за Локо

Животът

13-09-2013, 17:27

Снимка:

Интернет

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Известни пловдивчани искрено и лично преди мача

Утре футболните страсти в Пловдив ще се нажежат до червено. Ще се играе вечното дерби между Ботев и Локомотив. И двата отбора са се амбицирали да победят. Решаваща ще бъде и покрепата на феновете. Вижте кой от пловдивския елит ще бъде на трибуните и какви прогнози дават известните лица на града пред Plovdivutre.bg.

Бившият кмет и настоящ общински съветник от НИЕ Славчо Атанасов изтъкна, че е 4-то поколение ботевист. Това е семейна традиция. Отбор един път се избира, заяви той и даде прогноза 2:1 или 3:1 за Ботев. Атанасов изтъкна, че ще бъде на стадиона и вече си е взел билет. Бил съм на всички дербита с изключение на времето, когато бях в казармата. Най-незбравимото от тях беше през 1978 г. Тогава бях едва 10-годишен. А след дълъг период на доминация на черно-белите, на стадион „9-ти септември” Георги Славков с волето нацели гредата и вкара гол за краен резултат 1:0, спомня си бившият градоначалник.

Кметът на район “Тракия” Костадин Димитров пък заяви, че няма да ходи на стадиона. Не съм почитател на клубния български футбол. Следя обаче изявите на националния отбор, изтъква Димитров. Все пак ако трябва прогнозира – предвижда миролюбиво 1:1.

Колегата му от “Южен” Валентин Василев също на няма да следи дербито на живо. Той сподели, че се е отдръпнал от футбола след студентските си години след серия разочарования. Сега рита топка с децата вкъщи, но предпочита да гледа Формула 1.

Кметът на район “Централен” Райна Петрова има категорична позиция. Тя подкрепя Локомотив. Това до голяма стенен се дължи на двамата ми родители, които бяха спортисти. Аз практически израснах в административната сграда на черно-белия клуб на ул. „Отец Паисий”, където работеше баща ми. Там дори се научих да работя на печатаща машина, споделя Петрова. В деня на мача тя ще отсъства, но духовно ще подкрепи своите любимци. Прогнозата й: 2:1 за смърфовете.

Бранимир Иванов от ДПС пък ще ходи на мача. Споделя, че е привърженик на жълто-черните още от дете. Прогнозира победа на Ботев с 3:1 или 2:0. Той споделя, че има много спомени от пловдивските дербита, които обича да посещава с приятели и заедно да коментират и да се обзалагат за изхода от играта.

Дани Каназирева тактично заяви, че ще запази футболните си пристрастия в тайна. Тя обаче изтъкна, че се радва на възхода на пловдивските отбори и на факта, че двубоят между тях засенчва прехвалените столични дербита.

Както всеки пловдивчанин и нормален мъж, аз също се интересувам от дербито, отсече Спас Гърневски. Бившият кмет обаче ще гледа двубоя по телевизията. Така ми е по-спокойно. Никога не съм крил, че любимият ми отбор е Левски, но при градските сблъсъци повече симпатизирам на Локомотив. Макар и като юноша да съм тренирал в Спартак, споделя общинският съветник. Трудно му е да даде прогноза. Мъри е изградил силен отбор. Но според наблюденията му, винаги когато канарчетата са фаворити – победата отива при смърфовете. Затова предвижда победа с един гол на черно-белите.

Николай Радев от БСП пък заяви, че е привърженик на ЦСКА и ще гледа дербито безпристрастно. Като по-млад ходих на всички важни мачове. Но след толкова години вече предпочитам да се наслаждавам на играта пред телевизора вкъщи с бира в ръка, заявява социалистът. Той коментира, че Ботев е в по-добра форма, но изходът от дербито винаги е непредвидим, защото играчите хвърлят всички сили на терена. Въпреки това мисли, че канарчетата ще бият с малка разлика.