Най-ОХЛЮбимото състезание 2

Заралии

13-09-2013, 19:15

Снимка:

Мария Стефанова

Автор:

Мария Стефанова

Всичко от Автора

Беройчо, Спиди,Турбо, Стрела и още над 100 охлюва в битка за първото място (СНИМКИ)

В момента все още тече надпреварата между охлюви в Градската градина на Стара Загора. Детски смях и много весели коментари от страна на водещите огласят старозагорския център, докато състезателите се предвижват до финала. Пистата е с кръгла форма. Всички охлюви освен за първото място, се борят и за Купата с маруля. Състезанието се провежда на открито, но нито краткотрайният дъжд, нито сгъстеното пространство пред състезателната писта не плашат старозагорци и най-вече-притежателите на състезатели, които публиката окуражава с викове. Не мислете обаче, че охлювите имат само номера, защото собствениците им са ги кръстили и на пистата в момента се състезават Спиди, Юсеин Болт, Турбо, Стрела и други подобни имена, натоварени със светкавично-скорострелен смисъл. А на местен патриотизъм са наблегнали, например, кръстниците и собственици на Тракийчо и Беройчо.
Бижута и лакомства във формата на охлюв също подкрепят формата, докато в една от шатрите всеки желаещ може да се снима за спомен в охлювена рамка.
Каузата на инициативата е благотворителна-в подкрепа на приемната грижа в Стара Загора. Инициативата е част от кампанията „Дарявай и се забавлявай“ на Сдружение  „Самаряни“. За да намерят повече деца своите приемни семейства и да бъде подкрепена грижата за вече настанените приемни деца в Стара Загора, Сдружение „Самаряни“ организира за втора поред година това състезание, което отново преминава при огромен интерес.
Вижте в снимки какво представлява надпревара с охлюви и какви емоции предизвиква тя.