Facebook подпомага безработни потребители

Животът

13-09-2013, 19:24

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора


Напоследък социалните мрежи постоянно взаимстват една от друга. Тази неделя Sociobits.org отбеляза в своя публикация, че Facebook добавя поле "Professional skills" в секцията "About". По този начин социална мрежа на Зукърбърг може да помогне на потребителите, които си търсят работа, което е добре, но започва да прилича на LinkedIn както отбелязват и Mashable.


 














За да добавите информацията за вашите професионална умения, просто кликвате на бутона "Edit" в "Work and Education" и най-отдолу на секцията излиза полето "Professional Skills". При въвеждане на текст, Facebook Ви предлага съответно даденото професионално мнение, според въведените първи букви. Избирате умението, кликвате "Done editing" и готово – умението е добавено към вашия профил.

Напоследък все повече работодатели пускат обяви за работа директно във Facebook, като това най-често става в професионални групи. Мислите ли, че човек може да си намери работа чрез Facebook и някой от вас, читатели, може ли да сподели дали си е намирал нова работа с помощта на тази социална мрежа?


socialevo.net