Полицията на крак заради мача

Мисия Пловдив

14-09-2013, 09:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Спират движението и алкохола

Полицията в Пловдив ще наложи стриктни мерки за опазване на сигурността и осигуряване на обществения ред преди, по време и след футболната среща между Ботев и Локомотив.

Днес от сутринта ще бъде забранено паркирането по бул."Източен" в отсечката от ресторант "Макдоналдс" до ПЗ "Каменица" и по ул."Богомил" в отсечката от ул."Варшава" до бул."Източен".

Във връзка с шествията на фенове на двата отбора от 14.30 до 16,00 и от 17.30 до 19,00 със заповед на кмета на Пловдив ще бъде частично спряно движението по бул."Източен", ул."Гладстон", бул."Цар Борис III Обединител", бул."Н.Цанов", бул."Санкт Петербург", бул."Княгиня Мария Луиза", ул."Л. Толстой", ул."Богомил", ул."П.Д.Петков" и ул."Варшава". Днес се променя движението на рейсове от градския транспорт. Подробностите ТУК. Абсолютно забранена е продажбата на алкохолни напитки в района на стадиона до 19 часа.

На влизащите в стадиона ще бъдат извършвани стриктни проверки и няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, лица със забрана да посещават спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.

От полицията припомнят, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал, сигнални ракети, знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър.

Всички зрители се призовават да спазват стриктно разпорежданията на полицейските служители. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.