ГЕРБ сам трябва да победи БСП и ДПС на избори

Борисов: От думите на Кунева и Атанасов е ясно, че ГЕРБ трябва сам да бие БСП и ДПС

"След изказванията на Кунева и Атанасов, вече съм напълно наясно, че отново ГЕРБ сам трябва да победи БСП и ДПС на избориНие предложихме само съвместни действия за свалянето на сегашната коалиция. Явно те имат други планове, различни от това". Това написа във фейсбук страницата си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пише "24 часа".

Вчера Меглена Кунева обяви в социалната мрежа, че "Реформаторският блок има свой собствен глас и той не е този на ГЕРБ". Тя написа това по повод намеренията на бившия премиер да поиска вот на недоверие на кабинета "Орешарски".

Опитите някой да говори от наше име са смешни. Хората не са материал - те могат да мислят, заяви още Кунева.

"Ние имахме ясна позиция за 100-те дни управление на Пламен Орешарски. Но също имаме позиция за това, че искаме в България коренно да се промени моделът на назначенията, да се върне икономическата свобода, да се възобнови върховенството на закона за сметка на върховенството на познанствата", добавя още лидерът на "Движение България на гражданите". 

Ген. Атанас Атанасов от ДСБ пък заяви, че Борисов "иска да прегърне Реформаторския блок, за да го задуши".

Бойко Борисов днес се срещна някои от неговите приятели във фесйбук. "Радвам се да чувам идеите ви и обещавам, че ще организирам още публични дискусии с вас", написа след срещата в парламента лидерът на ГЕРБ.

Повечето коментари за събитието бяха позитивни, но имаше и от рода на "Как се казва този сладък човечец да го намеря и аз във ФБ, той със сигурност има профил мнооого отдавна... проста няма как да се е регистрирал специално за снимката!" Става въпрос за възрастен мъж, прегърнат за спомен от бившия премиер.

"А приятелките къде са? И аз съм ти фенка!", оплака се дама от социална мрежа. Други пък се интересуват кога ще се проведе следващата приятелска сбирка.