Левски - шампион!? Ще видим днес...

Спорт

15-09-2013, 11:56

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Мачът с разградчани може да е повратен за сините

Почти пълен стадион чака днес Левски и Лудогорец за дербито от 8-ия кръг на "А" група. "Сините" приемат разградчани на "Герена" в повторение на мача за титлата от края на миналия сезон. 4 месеца по-късно обаче нещата са много различни. Докато Лудогорец отново е в челото на класирането, Левски крета в средата на таблицата, все още без победа на собствен терен. 

В дерби като това обаче предварителните прогнози и местата на двата тима в класирането нямат значение. Точно заради това интересът на 'синята" публика е толкова гоолям. По предварителни очаквания днес на "Георги Аспарухов" трябва да има минимум 12 000 души. Това ще бъде рекорд от началото на сезона, но ще остане далеч от 16-те хиляди, които изгледаха последните 2 домакинства от миналата кампания (1:0 с Лудогорец и 1:1 със Славия).

Наставникът на домакините Славиша Йоканович има сериозни проблеми преди двубоя. Сръбският спец не може да разчита на капитана си Станислав Ангелов, който ще бъде аут поне за 3 седмици. В негово отстъствие като десен бек ще играе Орлин Старокин. В центъра на отбраната ще започнат Алехандро Перес и Йордан Милиев. По ирония на съдбата последният не е играл като титуляр от последния мач с Лудогорец през май. Двете нови попълнения на 'сините" Горан Блажевич и Ларсен Туре ще останат на пейката, а под рамката отново ще бъде Пламен Илиев. В средата на терена Йоканович няма да изневери на триото Велев, Бру и Гаджев. В атака ще действат Цветан Генков, Гари Родригес и Миро Иванов. Деко беше с температура, но от вчера се чувства по-добре и ще започне мача.

Изненадващо Лудогорец пристигна в София без една от звездите си Мишел Платини. Бразилецът остана в Разград, като не попадна в групата. Въпреки това Стойчо Стоев ще излезе с всичко най-добро на "Герена". Наставникът на шампионите няма да пази играчите си, независимо, че след няколко дни има гостуване на ПСВ от групите на Лига Европа. 

Нападението на разградчани ще води Роман Безяк, а зад него ще започнат Иван Стоянов, Марселиньо и Върджил Мисиджан. В халфовата линия ще действат националите Дяков и Златински, а защитата ще бъде съставена от Йордан Минев, Жуниор Кайсара, Козмин Моци и Теро Мантула.