Нова атака срещу шатрата на протестиращите

Мисия Пловдив

15-09-2013, 12:43

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Запалиха шатрата на протестиращите в Пловдив

Вторият погром е извършен в нощта срещу събота

Шатрата на протестиращите срещу правителството в Пловдив е била атакувана за втори път през тази седмица. Това съобщи Албена Хинкова, представител на протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски пред радио Фокус. В средата на седмицата част от шатрата, под която се събира подписка срещу правителството, бе запалена, заедно с някои от плакатите на протестиращите.

Вторият погром срещу шатрата на площад "Стефан Стамболов” е извършен в нощта срещу събота. Подслонът на протестиращите бил бутнат, а електрическите крушки смъкнати до земята, обясни Хинкова. Тя уточни, че за случая са сезирани съответните институции. По думите й - при площада с пеликаните в центъра на Пловдив е необходима по-сериозна охрана.

Възобновената подписка срещу кабинета “Орешарски” в града продължава без шатра и осветление, като до момента са събрани над 1100 подписа. Първата подписка с над 20 000 подписа бе изпратена в Европейския парламент. Следващата по-масова изява на протест е планирана за 22 септември по повод Деня на Независимостта.