Вадим карта за автобуса още в зори

Мисия Пловдив

15-09-2013, 16:24

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шестте пункта ще работят от 7 до 16 часа до края на месеца

Градските автобуси с номера  6, 10, 17, 18, 99 и 113, както и шестте пункта за издаване на карти за пътуване, обслужвани от фирма "Автотранс Чолаков” са в пълна готовност да посрещнат вълната от ученици в първия учебен ден.

Интервалът между автобусите ще бъде от 5 до 7 минути, за да се избегне струпването на големи маси от хора по спирките. От фирмата, издаваща картите за пътуване, призовават учениците да започнат още от първия учебен ден да вадят картите за пътуване в градския транспорт, за да предотвратят образуването на опашки в края на месеца.

"Много е важно всеки да спести нерви, като предварително си извади удостоверение от учебното заведение и посети един от пунктовете за карти”, съобщи управителят на "Автотранс Чолаков” Димитър Чолаков. Родителите на деца под 7 години също е желателно навреме да извадят карта за безплатно пътуване в автобуса, за да не се стига до редене на опашки.

Те могат да направят това, както в пункта на "Мария Луиза", така и в този на "Байкал”. Пунктовете за карти ще работят от 7 сутринта до 16 часа следобед до края на месеца. Така учениците, които са на училище от 8 часа, могат още в 7 да посетят пункта. От фирмата припомнят, че гишетата на бул. "Мария Луиза”, "Байкал”, в район "Южен” зад автогара "Родопи”, до стадион "Пловдив” и в "Тракия” са работили без прекъсване цяло лято, за да дадат възможност на ученици и пенсионери да извадят превозни документи и да не чакат последния момент.