Слънчево и топло в първия учебен ден

Региони

15-09-2013, 21:29

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Температурите утре, в първия учебен ден, ще се повишат и максималните ще бъдат между 25 и 30 градуса. В София – около 25 градуса. Това е прогнозата на дежурния синоптик към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Утре облачността ще е разкъсана – предимно средна и висока. По-значителна ще бъде след обяд над Югозападна България и крайните югоизточни райони, където на места ще превали.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. След обяд по-значителна ще бъде по-южното крайбрежие, където привечер ще превали. Максималните температури ще са между 24 и 26 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 21-24 градуса.

Над планините облачността ще е разкъсана – средна и висока. След обяд по-значителна облачност ще има над Пирин и Родопите, където ще превали. По билата ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 11.

Във вторник ще бъде сравнително топло и предимно слънчево, но привечер и през нощта срещу сряда ще има временни увеличения на облачността и на места, главно в северозападната половина от страната от запад на изток, ще превали.

През следващите два дни времето ще е променливо - ще има и слънчеви часове, ще има и периоди с повече облачност. Възможно е на места слабо и за кратко да превали, но съществени валежи не се очакват. Умерен вятър от запад-северозапад ще духа в сряда в Дунавската равнина, тогава и дневните температури ще бъдат малко по-ниски.