Бургас N1 по квалифицирани ресторантьори и хотелиери

Парите

16-09-2013, 06:20

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Организатор на инициативата е Агенцията по заетостта, която е член на мрежата за трудова мобилност EURES

В Бургас има най-много квалифицирани кадри в областта на ресторантьорството и хотелиерството.

Според Малинка Тодорова, юрист съветник в Агенцията по заетостта и една от интервюиращите в провелите се през изминалата седмица информационни дни „Интервюта за работа в Германия”. Бургас е четвъртия подред град, в който се провеждат информационните дни след София, Пловдив и Стара Загора. 

„Явиха се почти всички кандидати, които предварително подадоха документи и бяха одобрени и поканени на интервю. От общо 94 допуснати до интервю, дойдоха 81 човека, каза Тодорова пред "Фокус". От всички явили се едва 15 са били с технически специалности, останалите кандидати са били от сферата на хотелиерството и ресторантьорството. 
Търсенето на специалисти бе в направленията хотелиерство и ресторантьорство (готвачи, келнери, рецепционисти, служители в ресторанти за бързо хранене), инженери (машинни и елекроинженери, в областта на управление на отпадъците, инженери по логистика и подръжка) и IT специалисти.

„Търсеха се и средни технически специалисти, специалисти по елекроника, мехатроника, хладилки и отоплителни, както и ВиК специалисти” допълни Тодорова.

Оттук нататък юрист-съветниците, които са приели документите на кадрите, започват да им търсят работа. Те са във връзка с работодатели, които са заявили потребност от такъв вид специалисти и са подали заявки. След това лицето ще бъде поканено на интервю.

Организатор на инициативата е Агенцията по заетостта, която е член на мрежата за трудова мобилност EURES.