Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

16-09-2013, 06:29

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Орешарски реже лентата на ново школо в Садово

Стягаме раниците за първия учебен ден

Добро утро, Пловдив! Днес ще има разкъсана облачност, по-значителна следобяд в Югозападна България и Родопите, където на места ще превали. Привечер от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, за Пловдив - 28.

Днес е официалния старт на новата учебна година. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще присъства в 10.00 часа на церемонията в СОУ "Св. Патриарх Евтимий”.

Кметът на район Централен г-жа Райна Петрова ще гостува от 10.00 часа в НУ „Климент Охридски”.

Кметът на район Източен - Петър Петров е поканен от 10.00 часа в училище "Петко Р. Славейков”, в 11.00 часа в Средно специално училище за деца с увреден слух "Проф. Д-р Стоян Белинов” и в 12.00 часа – в частна езикова гимназия "Стоянстрой”.

Колегата му от район "Тракия" - Костадин Димитров ще присъства на откриването на учебната година от 10.00 в СОУ "Свети Седмочисленици” и 10.30  в СОУ "Черноризец Храбър”.

Кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев ще гостуват в НУ "Христо Ботев”. Той ще зарадва всички първокласници с подарък - комплект учебни пособия.

Народният представител от ГЕРБ Стефан Дедев ще присъства на откриването на учебната година в СОУ "П. Яворов”. Колежката му от Коалиция за България Маргарита Стоилова ще бъде гост на откриването на новата учебна година в ОУ "Ангел Кънчев“ в Асеновград, където ще връчи като подарък 28 тома от "Енциклопедия за ученика". Червените депутати от Пловдив област проф. Светла Бъчварова, Маргарита Стоилова, Пламен Славов и Петър Мутафчиев ще присъстват и на откриването на учебната година в новото училище "Гео Милев“ в град Садово, където е поканен и премиерът Пламен Орешарски.

Във връзка с честването на 100-годишния си юбилей Общинско пчеларско сдружение "Акация 1899" дава пресконференция от 12 ч. Тя ще се проведее в офиса на дружеството на ул. "Весела" 31.

От 18:30 ч. в фоайето на кметството в район "Тракия" ще се проведе семинар във връзка с програмата за енергийна ефективност на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Кметът Костадин Димитров кани всички домоуправители на етажната собственост, както и заинтересованите граждани да посетят събитието, за да получат подробна информация как да облагородят средата, в която живеят.