Над 400 хил. лв. приходи и ръст на посещенията за Несебърския музей

Парите

16-09-2013, 14:03

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Петя Каяшкина: Млади българи и руснаци са най-чести гости на музеите

С 10 на сто завишение на приходите от посещения на музеите, очакват в Несебър.

Заложените в бюджета приходи за 2013 година са били в размер на 380 хиляди лева, но със сигурност ще има преизпълнение и сумата ще надхвърли 400 000, съобщи за Burgasutre Петя Кияшкина – директор на музей „Старинен Несебър”.

Музеят се посещава средно от 100 хиляди туристи годишно. „При нас, въпреки че отчитаме посещения и приходи за година, концентриран период за преминаващите са едва три месеца. Всяка година посещаемостта се увеличава, независимо от кризата. Стараем се всяка година да внасяме подобрения и да предлагаме нещо различно на нашите клиенти”, сподели Кияшкина.

Русия , бившите съветски републики и българите са най-активните посетители на сбирките в Несебър. По наблюдения на директорката те са предимно млади семейства с деца. До голяма степен добрите резултати това лято се дължат на предлагането на комбинираните билети за всички обекти.

Друго нововъденеие, което се ползва с голям успех е индивидуалния аудио гайд, с който Несебър изпревари всички музеи в страната още преди три години. Друг продукт, който се радва на голям интерес сред туристите са туровете, които се правят из стария град.