Пловдив си създаде име в Пекин

Мисия Пловдив

16-09-2013, 13:33

Снимка:

интернет

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Правим дни на китайската култура под Тепетата

Пловдив бе единственият български град в Пекин със специална презентация в рамките на форума Better City Life Through, организиран от World Tourism Cities Federation, похвали се кметът Иван Тотев, който бе част от делегацията, посетила Китай. Представителите на община Пловдив са провели много срещи и са обсъдили доста бъдещи съвместни проекти, каза още той. Състояла се е и среща със зам.-кмета на Пекин. На нея е постигнато съгласие за провеждане на дни на Пекин под Тепетата, както и на седмица на китайската култура. По този повод Камерният оркестър на Забранения град ще гостува в Пловдив.

С този форум ние влизаме в най-високото ниво на туристическата индустрия. Пловдив беше единственият град от България на тази среща. Бяхме сред малкото, които имаха възможност за собствена презентация, както и да прожектираме рекламните клиповете за Пловдив, отбеляза още градоначалникът.

Сериозен проблем за китайските туристи е визовият режим, посочи Тотев. Една съседна държава и членка на ЕС, каквато е Гърция, има съвсем различна визова политика. Те нямат визи за платежоспособните турски туристи, докато при нас се изискват. Ирландия пък има 6-месечен безвизов режим за китайски туристи, изтъкна още кметът.