Съдът отмени мярката за неотклонение на Брендо

Крими

16-09-2013, 15:25

Снимка:

архив

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Днес сутринта Софийският градски съд (СГС) е отменил мярката за неотклонение „задържане по стража" на осъдения за трафик на кокаин в Италия и пране на пари в България Евелин Банев-Брендо в "домашен арест"

Мотивът на съда е, че "опасността от укриване, от вземането на мярката "задържане под стража" през май 2012 година до момента, е намаляла до степен, че позволява изменението в следващата по-лека такав, която е "домашен арест", съобщи bTV.

Освобождаването на Евелин Банев по делото за пране на пари ще бъде окончателно след произнасянето на Софийския апелативен съд. 
В момента Евелин Банев се намира в българския затвор, защото според споразумението ни с италианските власти, до окончателното произнасяне на съда там и влизане на присъдата в действие, той трябва да остане в български арест.

Припомняме, че през февруари Брендо получи девет години затвор за пране на пари от българския съд. През май той получи 21 години затвор в Италия по делото за трафик на наркотици. На първа инстанция съдът в Милано го призна за виновен като ръководител на международна група, която внасяла кокаин от Южна Америка в Европа. Срещу Банев има висящи дела в Румъния и Швейцария.