Мощната жълто-черна публика ще направи Ботев шампион

Спорт

16-09-2013, 16:05

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Ботев ще прегърне купата", реват бултрасите на всеки мач. И го вярват!

Ботев пожела титлата! Жълто-черните започнаха похода към върха с победа на местна почва. Пловдив вече е жълт. Ботев си го взе. Хората на Станимир Стоилов се разправиха с местния враг Локо (2:0) и заслужено си извоюваха властването в Града под тепетата. Този мач беше взет с огромната помощ на публиката. Колежа отново бе залят от жълто-черна лавина. А Тодор Неделев, Анисе и компания й се отблагодариха по най-добрия начин. До следващата битка в Пловдив ще има само един отбор – Ботев. Локо загуби двубоя още след първия съдийски сигнал. Жълто-черната публика толкова много стресира някои от футболистите на Локо, че те не можеха да се уцелят на няколко метра.

Думите на Мартин Камбуров след загубата бяха красноречиви: „Не мога да си обясня как така бяхме с човек повече, а не можехме да си подадем топката”.

Това бе трета битка под Тепетата, откакто жълто-черните се завърнаха в елита. През миналия сезон никой не успя да победи, след като и двата мача завършиха наравно (2:2, 0:0). Трите точки бяха много важни за Ботев, но в случая с много по-голямо значение е, че те са получени за бой над кръвния враг.

Ботев вече е първи в класирането преди снощния мач между Левски и Лудогорец. Тактиката на Сашо Александров, Мъри Стоилов и футболистите вече е известна на всички. Едни и същи приказки и нито дума за шампионската титла. Колкото и да го крият, на всички е ясно, че целта пред Ботев е титлата и нищо друго.

Треньори, играчи и ръководители тайничко си мечтаят титлата да дойде на Колежа. И какво по-нормално от това временният водач да иска да запази мястото си на върха. Жълто-черната публика не е глупава и трудно може да бъда заблудена. Тя е всеки мач на стадиона и вижда футбола на любимците си. А както се казва, апетитът идва с яденето. Е, Ботев вече е гладен за успехи, а публиката му два пъти повече.

Една от емблематичните песни на бултрасите е „Вива Канари”. Ако някой се заслуша в нея, ще му стане ясно, че жълто-черните фенове винаги са пеели и искали само едно – златото. „Ботев ще прегърне купата”, това реват бултрасите на всеки мач.

Дали Мъри и футболистите му ще ощастливят вярната си публика, ще стане ясно през май. Клубът трябва да продължи да върви уверено и да печели мачове, а запъне ли се в даден момент, жълто-черната лавина ще ги побутне.

Източник 7 дни спорт/ Sportline.bg