Охлювите събраха 3182 лв.!

Стара Загора Лайф

16-09-2013, 19:19

Снимка:

Сдружение "Самаряни" Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

"Най-ОХЛЮбимото състезание" печели все повече поддръжници и се превърна в едно от най-емблематичните прояви на благотворителност в Стара Загора

Второто издание на благотворителното състезание с охлюви тази година събра още повече добротворци в централния градски парк на Стара Загора."Най-ОХЛЮбимото благотворително състезание" се състоя на 13 септември, непосредствено преди старта на новата учебна година.
Набраните средства по време на събитието, които достигнаха 3182 лв., ще подкрепят работата на екипа по приемна грижа, работещ към Сдружение „Самаряни“. Оказаната корпоративна и гражданска подкрепа ще спомогне на екипа от специалисти да продължи да набира, оценява и обучава кандидати за приемни родители и да предоставя експертна помощ, когато приемните деца са вече настанени при тях. Седма поредна година Сдружение „Самаряни“ работи, за да намери подходящо приемно семейство за всяко дете, което не може да бъде отглеждано от своето собствено. При липсата на единен финансов стандарт обаче, организацията продължава да търси различни начини за обезпечаване дейността на екипа си. Охлювите-състезатели, които заеха челните места в двете категории – индивидуални и корпоративни участници, са както следва: № 19 Максимус и № 101 Леяр. Щастливите притежатели на охлюва-атлет Максимус се оказаха две момичета-близначки и тяхното по-голямо братче. Завод „Прогрес“ АД сякаш по повод на предстоящия си 100-годишен юбилей отвя конкуренцията, като за малко да подобри и световния рекорд. Очна клиника „Трошев“ предложи на приемните семейства от общината безплатни профилактични прегледи за техните деца.
Поради огромния интерес към "ОХЛЮбимото състезание" и невъзможността на много желаещи да се включат, организаторите взеха решение следващата година надпреварата да бъде с нов формат, позволяващ участието на повече състезатели. Предвиждат се няколко писти за провеждане на квалификационните кръгове и една основна, която ще обслужва напрегнатия финал. Другата идея на „Самаряни“ е най-ОХЛЮбимото събитие да се провежда в закрита спортна зала, за да бъде постигнат максимален комфорт, както за охлювите-състезатели, така и за всички гости.