На училище ли изпращаме децата си или на чалготека?

Всички чалготеки да бъдат изхвърлени от Зимния дворец на спорта в столицата, поиска през август т.г. гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентския град" от министъра на спорта Марияна Георгиева, чрез отворено писмо до медиите. До този момент развитие по казуса няма. Според сдружението, министърката трябва час по-скоро да поиска затварянето на дискотеките, за да се спре и "опростачването на нацията".
Днес, на първия учебен ден, чалгата влезе и в училищата. А не трябва ли борбата с нея да започва именно от там? Борбата с чалгализирането на нацията трябва да започва именно от училище - от първия учебен ден до абитуриентските балове и изпращания. Длъжни сме да направим всичко възможно, за да ги "изчистим" веднъж завинаги от кючеците и силикона.
Фолк изпълнителката Андреа и футболистът Валери Божинов посетили първолачетата в 138 СОУ в София. Двамата раздадали енциклопедии на хлапетата и им пожелали на добър час в училище. Браво. Похвална постъпка. Стига въпросната Андреа да се беше пооблякла малко за срещата с първолаците. Все пак това не е нощен бар. 
Но има по-голям проблем. "Певицата и спортистът не скриха вълнението си и изказаха своите благодарности към учебното заведение за поканата". Значи, поканени са от възпитателите. Тези, които освен да учат децата ни, трябва и да ги възпитават на вкус и естетика. 

Факт е, че действителността в България не е по-различна и подобни изяви привличат вниманието на малчуганите. Много родители обаче, се стараят да ги възпитават извън чалгата, като дори кодират фолк каналите на телевизора. В същото време се оказва, че децата им са закърмени с този жанр и в училище подсъзнателно ги учат на чалга. 
Много въпроси. Много отговори. Интересно е какво мислят родителите на тези малчугани от 138 СОУ в София? Това ли са хората, на които искат да подражават децата им?