Пловдив ще види своите световни шампиони по аеробика

Спорт

17-09-2013, 12:51

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От 20 до 22 септември ще се проведе силен международен турнир в новата зала на ПУ

От 20 до 22 септември 2013 година град Пловдив ще е домакин на традиционния международен турнир по спортна аеробика за деца, юноши и девойки, 4th PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. Това разкриха на пресконференция днес в общината председателят на клуба-домакин „Аеробика – АМД” – Димитрина Къндева, и зам.-кметът Георги Титюков.

Състезанието е включено в годишния календар на международната федерация по гимнастика ФИГ (www.fig-gymnastics.com), като тази година за пръв път участие ще вземат състезатели във възрастова група мъже и жени. Предстоящото събитие се организира от СК”Аеробика – АМД” с подкрепата на Община Пловдив, Българската федерация по гимнастика и Българския съюз по аеробика с председател Йорданка Благоева.

Състезанието  ще се проведе в Спортната зала на Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“, като в него участие ще вземат над 230 състезатели от 6 държави. В заключителния ден на турнира е организиран и гала концерт с участието на  клубовете по спортна, художествена гимнастика и аеробика в града. Медийно състезанието се отразява от всички местни и някои национални електронни медии.

Аеробиката, като един бързо развиващ се, атрактивен и изключително популярен спорт, от година на година набира все повече почитатели, като до този момент само в Пловдив в двете му форми /масова и състезателна/ се занимават над 3500 души.

Спортен клуб „Аеробика – АМД“ е единствен клуб в страната, който развива този спорт във всички възрастови групи – от 6 годишните до мъже и жени. Състезателите му са завоювали десетки титли от престижни международни състезания и турнири. Само за миналата 2012 година клуба завоюва 34 медала, 2 от които са световните титли на Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов. Сега двамата ще се представят и пред публиката в родния им град Пловдив.