Бойко Борисов: Вотът няма да мине, но да е ясно - Атака държи БСП и ДПС

Животът

17-09-2013, 13:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

ГЕРБ внася вот на недоверие за цялостната политика на правителството

В четвъртък ГЕРБ внася вот на недоверие за цялостната политика на правителството на Орешарски. Ако подберем различни теми, ще ни упрекнат, че щадим някои от министрите или харесваме някоя тяхна политика, каза в Пловдив Бойко Борисов. По думите му с този вот "ще стане безпощадно ясно, че Атака е партията, която крепи управлението на БСП и ДПС". Много ми се искаше да чуем мнението на други опозиционни партии, но не се случи, допълни бившият премиер.

Няма сектор, в който да е направено нещо реално, всичко е на базата на заеми. Приходите и инвестициите намаляват, безработицата се увеличава, пръскат абсолютни лъжи с ново харчене на пари за АЕЦ "Белене", заяви Борисов. По думите му кабинетът се отметнал от всичко, което е обещано преди изборите. Излъгаха народа, че щели да махат плосък данък,  лихвите по влоговете. Неща, за които нас ни атакуваха от сутрин до вечер. Не мога да приема направеното дори в социалната сфера. Това се случва със заема на другите българи, временно дават пари, каза Борисов.

Според него вотът е успех за демокрацията, за обществото, че още веднъж ще се чуят проблемите. Борисов се въздържа от коментар за протестите по улиците и Реформаторския блок. Когато преди дни и Даниел Вълчев каза, че много харесва Орешарски, всичко е ясно, допълни бившият министър-председател.

Относно едно от последните социологически проучвания, според които БСП води пред ГЕРБ, Борисов заяви, че "ако това е истина, БСП щяха да направят веднага избори. Не биха се оставили на този ежедневен присмех. Бих го онагледил с това все едно да си поръчаш любов и тя да ти каже колко много те обича."