Огромен интерес в "Тракия" за енергийното обновяване

Мисия Пловдив

17-09-2013, 16:06

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До момента 4 етажни собствености от района ще се възползват от средства по проекта

Десетки представители на етажната собственост в "Тракия" изпълниха районното кметство миналата вечер, за да научат повече подробности за проекта "Енергийно обновяване на българските домове".

В района има над 800 етажни собствености, които са били лично уведомени за срещата, заяви кметът на "Тракия" Костадин Димитров. Участието на толкова много представители, въпреки че това е вече трета поред подобна среща, говори за значителен интерес на гражданите за възможността да обновят своите домове, коментира още той.

Представители на Министерство на регионалното развитние и благоустройството и проектният мениджър за Южен централен район проведоха информационна кампания относно проекта.

На срещата бяха поставени вече много по-конкретни въпроси към експертите от министерството, което прави впечатление за значително по-голямата информираност на гражданите относно проекта и възможностите и процедурите, които предлага той. Обсъждаха се и наболели въпроси, които създават пречки за участие на етажни собствености, дадоха се съвети, обмени се опит.

До момента в "Тракия" има 4 етажни собствености, които ще се обновят със средства от този проект.

Повече информация за проекта "Енергийно обновяване на българските домове" е публикавана на сайта на района http://www.trakia-plovdiv.com/.