Купата на УЕФА ще бъде и в Стара Загора!

Стара Загора Лайф

17-09-2013, 18:52

Снимка:

starazagora.utre.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Стара Загора завършва европейската обиколка на Купата на UEFA Champions League на 23 октомври

Само след месец най-ценният европейски футболен трофей –Купата на UEFA Champions League– идва в България. Стара Загора е един от четирите града в страната, където събитието ще донесе близки срещи с Купата и много емоции на футболните фенове. Специален двуетажен автобус с Купата ще мине през цялата страна и ще спре в София, Велико Търново, Пловдив и Стара Загора. Освен самия трофей, европейската обиколка на Купата ще донесе на феновете и богата изложба от футболни сувенири и много интерактивни игри, съобщават от пресцентъра на Община Стара Загора . Събитието се организира от UEFA Champions League и една от най-големите европейски банкови групи УниКредит. Качена на атрактивен двуетажен автобус (от типа дабъл декър–като този на снимката), Купата ще започне своята обиколка от Берлин на 20 септември. След това ще премине през Унгария, Румъния, Босна и Херцеговина. България спечели престижната роля да организира финала  на  европейската обиколка тази година.
В страната Купата ще влезе през ГКПП Калотина на 18 октомври, а в Стара Загора ще пристигне на 23 октомври в 12:00 ч. на площада пред Общината, където ще остане до 18:00ч. Всички посетители ще могат да видят отблизо и да се снимат с оригиналната Купа на УЕФА Шампионска лига, която ще бъде връчена на отбора победител в Лисабон през 2014 година.
Много приятни емоции и награди очакват всички, които посетят някое от събитията в тези четири града. Навсякъде Купата ще бъде придружавана от известни български и чуждестранни футболни легенди, които ще участват в събитията с феновете.