Мъри поиска да прегърне Купата

Спорт

17-09-2013, 22:16

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По-лесно е, отколкото да спечелиш титла, каза наставникът на Ботев

Ден преди началото на участието на Ботев (Пд) в турнира за Купата на България, наставникът на жълто-черните Станимир Стоилов официално обяви, че спечелването на трофея е една от целите пред отбора.

На днешната си пресконференция преди мача с Нефтохимик Мъри заяви, че няма намерение да пази никой от футболистите. Ето какво каза Стоилов пред журналистите.

"Футболистите вече трябва да са превключили на вълна „Купа на България”. Винаги е хубаво, когато спечелиш едно дерби особено когато е срещу сериозен отбор, като Локомотив. Имахме 1-2 дни да се порадваме на победата и да възстановим силите си. Вече мислим за утрешния мач."

"Не смятам да давам почивка на никой. Ако някой от играчите има в главата си, че трябва да почива, това е друг въпрос. Аз обаче нямам такова намерение. Отборът имаше достатъчно време да отпочине по време на паузата. В началото на сезона показахме, че можем да играем в цикъл четвъртък - неделя, нищо не ни пречи сега да изкараме 2 седмици в сряда – събота. Искам максимална концентрация от всички и пълно себераздаване, защото вече получихме звучен шамар в един домакински мач поради липса на концентрация.

"Имаме трима футболисти с проблеми – Тодор Неделев, Йордан Христов и Веско Минев. Докторът ми каза, че травмата на Тошко не е опасна. Данчо е със сериозен оток в коляното, но днес би трябвало да е по-добре, същото се отнася и за Минев. Като изключим липсващите Мариян Огнянов, Иван Цветков и Домовчийски, всички останали са на линия."

"Вариантът с два мача за купата е по-лош за отборите от „Б” и „В” група, защото така по-трудно ще поднесат изненада. Иначе, ако се атакува трофея форматът няма голямо значение. Аз лично съм печелил този турнир и в двата му варианта. До Купата се стига по-лесно, отколкото до титлата в шампионата. Стига да имаш шанс в жребия и да си достатъчно силен в точния момент."

"Миналата година Ботев отпадна твърде рано от този турнир, но през тази година ще преследваме трофея до края. Това е една от целите ни. Можем да победим всеки в два мача."