Възстановяват два парка в Гълъбово

Мисия

18-09-2013, 12:07

Снимка:

Община Гълъбово

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

Ще поставят осветление, пейки, озеленяване

Община Гълъбово кандидатства с проект за Обновяване и развитие на населените места от „Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.”. По тази мярка ще се благоустрои парк "Д-р Жеков” гр. Гълъбово и парк „Соколица” с. Обручище”. Проектът включва „Рехабилитация на улица”, която е в Гълъбово, минава покрай бл. 15 и води до парк „Д-р Жеков”. Рехабилитацията на улицата включва 840,80 кв.м. асфалтова настилка. Общата стойност на проекта 1 720 842.21  лева, а най-ранни резултати относно одобряване по кандидатстването ще бъдат ясни след около 3 месеца.
Паркът „Доктор Жеков” в Гълъбово се намира в карето зад хотел „Брикел” и Бялата къща в центъра на Гълъбово. Големината му е 6663,5 кв.м. Проектът включва осветление, поставяне на скамейки и кошчета за отпадъци, изцяло нова настилка на цялата площ, допълнително озеленяване и автоматично напояване на зелените площи. В планът за благоустрояването е включено още изграждането на детска площадка.
Паркът в село Обручище се намира от лявата страна на ритуалната зала в селото, по проект се предвижда да се изгради  детската площадка и спортна площадка за тенис на корт. Площта на парка е 8724, 8 кв.м. Проектът включва осветление, поставяне на скамейки, кошчета за отпадъци, изцяло нова настилка на цялата площ, допълнително озеленяване, подмяна на тротоарните плочи по съществуващите алеи.
По плана на Гълъбово и двете места са паркове, но не изглеждат като такива в момента, затова от общинското ръководство взеха решение да ги благоустроят.