Хитра баба изигра ало крадец

Животът

18-09-2013, 12:55

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Измамникът е арестуван

Полицаи задържаха 28-годишен смолянчанин съпричастен за извършена на телефонна измама на 90-годишна жена от смолянското село Левочево, която предала 3300 лв.

На домашния телефон на бабата се обадил мъж, представил се за нейния внук, който съобщил, че е предизвикал пътнотранспортно произшествие и е убил дете. Измамникът поискал сумата от 3300 лева и обяснил, че са му необходими да ги даде на полицията. Възрастната жена изпълнила молбата на “внука” си и предала парите на непознат мъж пред дома си.

Бабата разбрала, че е станала жертва на измамата и сигнализирала в полицията, предаде Радио Пловдив. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия, в резултат на които служители на полицията в Чепеларе установили и задържали извършителя – И. М. /28-годишен/ от Смолян.

По случая е образувано досъдебно производство. За бързото установяване на участника в измамната схема е допринесло съдействие от страна на кметския наместник на Левочево, който забелязал из селото да се движи непознат автомобил и уведомил полицейските служители.