Хайде на театър!

Стара Загора Лайф

18-09-2013, 14:24

Снимка:

ДТ"Гео Милев" Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Не пропускайте "1003... и то само в Испания" на 20 септември от 19.00 часа в Драматичен театър "Гео Милев" Стара Загора

"1003... и то само в Испания"- един спектакъл за неутолимата нужда от любов и внимание, за пристрастяващата сила на привличането, за мъчителното остаряване, което дава мъдрост, но отнема очарованието на живота.
Легендата Дон Жуан, мъжът-мечта, видян по пантофи, с болки в кръста и изпълнен с дързост, която няма как да бъде реализирана.Къде отива любовта, когато няма кой да я живее? Защо изпитваме нужда да се жертваме, дори когато липсва достоен идеал, в името на който да направим своята жертва? Мъжът и жената като идея в чист вид, превръщането на един жив човек в легенда, и трудно ли се обитават легендите. Сблъсъкът между младостта и старостта, порока и честта, лъжата и истината – в един съвременен български спектакъл, който се реализира за пръв път в ДТ „Гео Милев”.
Автор на пиесата и неин режисьор е Росица Обрешкова, една млада, но вече утвърдена фигура на българската театрална сцена.
Новото заглавие в театралния репертоар ще провокира зрителите с очарователен коктейл от лирика и философия,  забързано действие и завладяваща актьорска игра.
сценография и костюми- Елена Иванова
пластика: Валерий Кондратцев

Участват актьорите:
Ивалин Димитров - Дон Жуан
Делян Илиев - Сганарел
Тихомира Темелкова - Безименната и пътуваща трупа артисти:
Димитър Митев - Дон Жуан
Георги Райчев - Сганарел
Тодор Тодоров - Пиеро
Стефан Борисов - Командор
Елена Азалова - готвачка, режисьор, гардеробиер, реквизитор
Светла Тодорова - Дона Анна
Ивелина Колева - перачка
Миленка Сотирова - перачка

На своя сайт старозагорските театрали съобщават, че на 21 септември от 19.00 часа спектакълът ще бъде представен в рамките на 17-тото издание на Международния театрален

фестивал "Сцена на кръстопът" ПЛОВДИВ 2013