Осъдиха турски студент - тичал гол и счупил носа на полицай

Крими

18-09-2013, 15:13

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

25-годишният К. Бахадър е осъден да заплати на пострадалия 6000 лв.

За причиняване на телесна повреда на полицай при изпълнение на службата му и за хулиганство, Районният съд във Варна призна за виновен 25-годишен турски студент. В задочно производство, за всяко от престъпленията съдът постанови отделни наказания, като наложи на 25-годишния К. Бахадър общо най-тежкото от тях - 7 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал през нощта на 6 май 2011 година, в близост до жилищен блок край Цветния пазар на бул.”Чаталджа”. Подсъдимият се връщал от дискотека с двама свои състуденти, когато повлиян от изпития алкохол, минавайки покрай паркиран на улицата автомобил, той ритнал с крак и счупил страничното му огледало. Активиралата се аларма събудила хора от блока, които от терасата си направили забележка на компанията и съобщили, че ще извикат полиция.

Тогава подсъдимият започнал да псува на висок глас, демонстративно си събул дънките и боксерките, като се  насочил гол  към входната врата на  кооперацията  и с юмрук строшил стъклото й. Пристигналият полицейски екип разпоредил на тримата младежи да останат на място и да представят личните си документи. Двамата състуденти на Бахадър изпълнили разпореждането, но той самият отказал да се облече, замахнал срещу единия от полицаите и побягнал. Сред като бил настигнат, при опит да му бъдат поставени белезници, подсъдимият ударил в лицето служителя на реда. В резултат на нанесения удар пострадалият полицейски служител получил мозъчно сътресение, счупване на носа, фрактура на зъб и кръвонасядания.

К. Бахадър ще заплати на пострадалия сумата от 6000 лв. за причинените му неимуществени вреди. В тежест на подсъдимия е държавната такса върху уважения граждански иск и направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.