Любовта е тази, която спасява душите ни ...

Добрич Лайф

18-09-2013, 16:10

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Едно послание от новата постановка „Магия за злато" на ДКТ „Дора Габе”

За първи път пред публика днес бе показана новата постановка на ДКТ „Дора Габе” - „Магия за злато"
Любовта е тази, която спасява душите ни. Човек сам кове съдбата си и сам прави живота си цветен – това са посланията на авторката Весела Николова Фламбурари. Завършилата „Актьорско майсторство за куклен театър” в НАТФИЗ ”Кръстьо Сарафов” писателка е родена в
Добрич, а „Магия за злато” е една от приказките и за театър. Малките зрители ще имат възможността да се докоснат до най-сложната система кукли - марионетките, сподели на пресконференция днес директорът на театъра Петър Петков.
Със сценичната и адаптация се ангажираха режисьорът Даниела Христова, сценографите Христина Недева и Христина Стоилова. Малките зрители ще имат възможността да се докоснат до най-сложната система кукли - марионетките, сподели директорът на културната институция Петър Петков. Марионетките в „Магия за злато” са и своеобразна творческа провокация за актьорите Велма Кирова, Мирослава Демирева, Ренета Николова, Димитър Ялнъзов и Румен Куртев.
Веселин Анев е автор не само на куклите, но и на декора. Музиката за спектакъла подготви композиторът Владимир Джамбазов.
Премиерата на спектакъла „Магия за злато” е от 18 часа на 19 септември.