Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

19-09-2013, 06:30

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ден, изпълнен с много събития

Добро утро, Пловдив. И днес ще е ден, пълен със събития.

Още в 9 часа пловдивските старейшини се събират за поредната сесия на Общински съвет. Общо 13 точки са залегнали в дневния ред. Какво се случва в залата и кои са по-важните решения – ще ви информираме подробно.

В Апелативния съд започва ново дело срещу Георги Енев, станал известен и като Жоро Милионера.

В 11 часа представители на пловдивските протестиращи дават специална пресконференция. Те ще обявят резултати от имперично изследване за профила на избирателите. Анкетата е направена за първи път измежду 3000 пълнолетни граждани. Недоволните ще дадат и повече информация за развоя на протестите в Пловдив.

В 12 часа започва пресконференция по повод провеждането на празниците на Стария град под надслов "Врата във времето".

Между 15 и 19 часа в междублоковото пространство пред библиотеката на Народно читалище "Съвременник-1986" (район "Тракия" бл. 140) ще се проведат няколко уъркшопа. Заповядайте в своеобразните работилници по рисуване и приложно изкуство, пиано и китара, работилница "От нищо нещо", "Моден дизайн" и "Танци". 

От 20 часа пък започва спектакълът "Кармен от Факултето". Мястото - Античен театър.

Следвайки сюжета на "Кармен" и като използват разнообразна музика, от класиката на Бизе до испанското фламенко, български и цигански фолклор, авторите на спектакъла представят в пародиен вид сложните взаимоотношения между различните герои от едноименното произведение на Проспер Мериме.

Продължават и спектаклите от "Сцена на кръстопът".

Домът на културата "Борис Христов" представя "Кървава сватба" (Федерико Гарсия Лорка) на ДКТ Плевен. Представлението започва в 19 часа. От 19,30 часа в Камерна зала на Драматичен театър е "Гарванът" на Театър 199. Заповядайте!