Смут в левицата заради Първанов

Най-доброто от печата

19-09-2013, 05:43

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мрежа от дискусионни клубове заменя замразения проект АБВ

Стартът на мрежата от дискусионни клубове, които президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов инициира, внесе смут в БСП. В парламентарната група на левицата е пристигнала покана към депутатите да участват на първата дискусия, която ще се проведе в НДК в неделя. На нея се очаква да бъдат обсъдени национални приоритети - тема, по която ръководството на БСП се опитва да постигне консенсус в парламента дори и с ГЕРБ. 

На заседание на групата във вторник зам.-председателят Янаки Стоилов само прочел поканата и преминал към другите теми. Чули се предложения да бъдат излъчени двама-трима души, които да официално да отидат на сбирката, защото клубовете все пак били в рамките на БСП. Решение не било взето.

Червените се дебнат един друг кой ще отиде на своя глава. Очаква се сред гостите да е депутатът Кирил Добрев, който е сочен за близък на Първанов. В парламента се говори, че дикусионните клубове ще заменят замразения проект на Първанов - АБВ. Вчера соцлидерът Сергей Станишев събра ръководството на левицата.