Как се става сценарист? Това се учи в Албена!

Мисия Добрич

19-09-2013, 13:11

Снимка:

Албена

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Водещи сценаристи и продуценти работят с млади таланти в курорта

За втора поредна година в курортен комплекс „Албена” се провежда „Работилница по творческо писане“, насочена към младежи с интереси в писането.

Програмата на второто издание е насочена към темата „Как се става сценарист“ и лекторите ще съсредоточат вниманието на студентите към работещата формула за успешен сценарий.

 В звездния екип от преподаватели тази година се включиха Любен Дилов-син, Мирон Крумов, Ваня Щерева, Борислав Колев, Евтим Милошев, Димитър Митовски и Калин Сърменов. Те ще разкажат на участниците спецификите при работа по реалити проект, забавно предаване, кино и сериали и документалистика.

 В програмата са заложени теми, които обхващат целия процес – от производство на един сценарий и представянето на проекта за продукция, до адаптацията на световните формати и избор на хората в сценарния екип. Цялото обучение е практически насочено и цели да подобри и надгради уменията на присъстващите. Лекторите ще споделят опит и умения, като освен семинарни занятия организаторите от „Албена“ са предвидили и мултимедийни презентации, включващи и прожекция на документалния филм „Стоичков“ с автор Борислав Колев, един от лекторите на работилницата. Димитър Митовски ще разкаже и покаже на терен спецификите на работата на продуцента и ще сподели подробности на живо от снимачния процес на сериала „Под прикритие“.

Тази година участниците отново са 20 и са подбрани сред най-добрите от включилите се в конкурс за сценаристи по-рано тази година. Целта на форума е участниците да имат възможността да се срещнат с популярни лица от бранша и да опознаят практиката.

 През цялата седмица чрез различни задания лекторите ще проверяват какви са уменията и знанията на участниците с мини домашни. На финала ще бъде поставена заключителна задача за изготвяне на проект, а жури ще избере победителите, които да получат стаж във водещите медии и продуцентски къщи у нас.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"