Запознанство в интернет - правила и грешки

Животът

19-09-2013, 17:04

Снимка:

www.sxc.hu

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наталия Кобилкина е сексолог и семеен терапевт в България. Тя е автор и водеща на първите революционни тренинги у нас по темата сексология за жени, мъже и за двойки.

Наталия Кобилкина събра преди време някои правила и грешки при запознанство в интернет.

В наши дни свободното време не достига, за да търсиш партньор. Интернет комуникацията се превръща в чудесен начин да се „огледаш“ за подходящия човек, като през това време дори не напускаш дома си, пише viziona.com. За да бъде разговорът в интернет максимално ефективен, е необходимо да сте наясно с някои правила.

1. Избор на подходяща снимка

Не е тайна, че мъжете обичат с очите си. Ето защо всичко започва от снимката. Подходящата снимка е тази, която максимално подчертава вашите предимства и прикрива недостатъците ви.

Преди да качите снимката, определете каква е целта на бъдещите ви запознанства.

Ако целта е флирт и/или сексуална връзка — качете снимка по бански или такава с елементи на еротика. Ако целта е общуване, тогава сложете сериозна снимка, която показва предимно лицето ви. При това задължително с усмивка. Това предразполага мъжете към разговор и намалява нивото на тревожност. Мъжете се страхуват от отказ. Сложете в интернет не повече от 5–6 снимки. Ако изображенията са повече, съществува опасност потенциалният ви партньор да се умори от разглеждане. Подновявайте снимките си периодично.

Не използвайте снимки направени в студио. Те изглеждат неестествено и ви създават недостъпен образ. По-притеснително е да се доближиш до красива жена, отколкото просто до привлекателна.

2. Формулирайте ясно целта на запознанството и създайте образа си

При попълването на анкетата определете какъв тип мъж търсите и помислете какво момиче ще направи впечатление на подобен мъж.

Хубаво е да споделите нещо интересно и дори пикантно, например, че играете шах или пък се обливате със студена вода всяка сутрин. Целта е да изпъкнете на фона на другите момичета.

Не прекалявайте с информацията за себе си. Постарайте се да изградите ярък и лаконичен образ. Разкажете за себе си така, че от една страна да го заинтригувате, а от друга той да поиска да узнае повече за тебе. Загатнете темата за общуване. По-добре не отговаряйте нищо на въпроси за алкохол и наркотици.

3. Преминете към реалната среща не по-късно от една седмица, след като сте се запознали

Прекалено дългото общуване обикновено не води до нищо. Времето е ценен ресурс. Затова, когато усетите, че човекът ви е интересен, не губете време с излишна интернет кореспонденция, а се постарайте да му намекнете за среща. Споделете, че рядко посещавате този сайт и предпочитате общуване на „живо“. Разменете си skype и предложете той да ви се обади.

4. Задължително поговорете по skype или по телефона преди срещата

Тембърът на гласа, начинът на изказ веднага ще ви дадат 50% от информацията за човека. Понякога след разговор по телефона срещата става безсмислена. Ако гласът на човека ви харесва, направете му комплимент. Опитайте се да говорите бавно и с максимално нисък глас. Използвайте думи с двоен смисъл, или такива, в които има намек за сексуалност. Например: „влажен, разкрачен, вкаран“ и т.н. В телефонния разговор не разказвайте целия си живот. Постарайте се повече да слушате и да задавате въпроси. Подчертавайте нещата, по който си приличате. Например: „Ние и двамата обичаме тенис, обичаме да посещаваме едни и същи места“.

5. Обмислете първата среща

Първата среща е много важна. От нея зависи успехът на бъдещите отношения. Затова тя трябва да бъде добре организирана. Мястото трябва да бъде лесно за намиране и не прекалено луксозно. Облеклото в никакъв случай не трябва да е предизвикателно, а по-скоро неутрално, подчертаващо вашите предимства. Имате само един единствен шанс да направите първо впечатление. Затова на първа среща се опитайте да бъдете максимално искрена. Не задавайте много въпроси, срещата не е разпит.

Постарайте се да питате само за това, което предизвиква приятни спомени. Например — за почивка, за негови постижения, за това какво му се отдава най-добре. Възхищавайте се от него открито. На мъжете винаги им липсва възхищението на жената. Тогава той ще остане с добро впечатление за вас и ще поиска отново да се срещнете.

6. Заинтригувайте го

Не разказвайте много за себе си. Оставяйте изреченията недовършени. Направете нещо необичайно. Потичайте боса в тревата, изкъпете се във фонтана. Представете си, че сте дете. Детинското, непосредствено държание харесва на мъжете и създава у тях чувството на безопасност и кавалерско превъзходство над вас.

7. Не удължавайте излишно първата среща

Първата среща трябва да остави леко, приятно усещане и малко чувство на „глад“. Трябва да остане желание и от двете страни да има следваща среща. Затова не удължавайте излишно първото виждане. То трябва да продължи не повече от час и половина, най-много два. Когато основните теми са изчерпани и вие усещате, че настъпва неловка пауза, то тогава е по-добре да се сбогувате. Трябва да приключите срещата на най-интересното място от разговора, на върха на успеха. Целта е да правокирате мъжа да продължи да мисли за вас и с нетърпение да очаква новата среща.