„Булмат” вече отговаря на съвременните изисквания за безопасно работно място

Мисия Добрич

19-09-2013, 17:37

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

„Булмат" ЕООД приключва проект по програма „Развитие на човешките ресурси", след който фирмата отговаря напълно на съвременните изисквания за безопасно работно място.

В рамките на проект "Оптимизиране организацията на трудовата дейност и подобряване условията на труд на работното място в „БУЛМАТ" ЕООД"е извършен цялостен анализ на всички работни места по различните операции, сравнени са антропометричните данни на средния европеец и работниците във фирмата, като резултатите показват, че в „Булмат" са спазени всички изисквания в съответствие с нормите за безопасност и здраве при работа.

Всички машини в предприятието вече имат защитни приспособления – предпазни решетки, и са напълно обезопасени.

Проектът стартира преди една година, като тогава работниците в „Булмат" са били 71, а в края на проекта са вече 96, призна Калин Калинов – главен мениджър в Булмат и ръководител на проекта.

Управителят на фирмата Веселин Велев изрази убеденост, че тези проекти са изключително полезни за фирмите и надежда, че повече фирми ще се възползват от средствата, които все още се предоставят по Оперативните програми на Европейския съюз.

„Ползата е много голяма, ние продължаваме да работим в тази насока, имаме идеите и се надявам да успеем да ги реализираме. Тази помощ няма да е безкрай, затова е важно да се възползваме и да поддържаме високо ниво, което пък е важно не само за нашите предприятия, но и за икономиката като цяло", подчерта Веселин Велев.