Как да прогоните стреса за една минута

Животът

20-09-2013, 06:02

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стресът и първокласниците - как да помогнем

Виж тук!

Почти всеки ден се случва да преминете през стресова ситуация или да трябва да спазвате определени срокове за изпълнение на служебните ви задачи, които ви поставят под напрежение. В тези моменти искате бързо да намалите стреса и напрежението, да освободите мислите си, за да може да сте продуктивни.

Има начин това да се случи с няколко прости стъпки. Знаете, че работата е вашият втори дом. Там прекарвате повече време, отколкото със семейството си. Ето защо трябва да си създадете уют, за да ви е приятна работната среда. Нека около вас е цветно.

За да прогоните стреса ще ви трябва една ароматна свещ. Тя ще освежи въздуха в помещението и ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Чаят е полезен да се приема през цялата година. Направете си чаша чай от мента, шипка, ванилия, чай с канела или зелен чай. Зеленият чай съдържа няколко вида антиоксиданти, които помагат за поддържането на по-ниски нива на хормона на стреса.

Той е изключително полезен и ще ви държи бодри и енергични през целия ден. Освен чай, пийте повече вода. Стресът може да доведе и до дехидратация на организма.

Седнете на стола, затворете очи и се опитайте да насочите мислите си към нещо хубаво, което ви се е случило. Вдишайте и издишайте дълбоко. Нормализирайте дишането. Когато сте под напрежение, то е учестено и плитко.

На бюрото си (а може и във вид на аксесоар) винаги имайте кристали, които да подържите, щом се усетите напрегнати. Още от древността в египетската култура, в китайската, кристалите са използвани за успокояване на духа и тялото, за лечение и други.

И не на последно място винаги имайте картичка, снимка на бюрото или на работния плот на компютъра с пейзаж от природата. Това наистина ще ви подейства освобождаващо и стресът ще изчезне за по-малко от 60 секунди.

Az-jenata.bg