Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

20-09-2013, 06:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес откриват Малката Базилика

Добро утро, Пловдив! Днес през деня ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, но често намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Времето ще е хладно, с максимални температури между 18° и 23°.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща временно и до слънчево. Тя ще е по-значителна след обяд, особено над Родопите, където е възможно да превали. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра: 13°-14°, на 2000 метра - около 6°.

В 10:00 часа градоначалникът инж. Иван Тотев и кметът на район "Западен" Димитър Колев ще посетят ЦДГ "Рая". В детското заведение се разкриват нови групи.

В 11.00 часа, в заседателната зала на община Пловдив – кметът Иван Тотев и посланикът на Германия Н. Пр. Матиас Хьопфнер ще дадат съвместна конференция. Тя е по случай откриването на дните на германската икономика в Пловдив.

От 12:30 часа в пресклуба на БТА – Пловдив ще се състои пресконференция на Съюза на икономистите  в България. Темата е обгазяваното на Пловдив и поречието на река Марица и неговите социални последици и възможни решения. На срещата ще присъства проф. Кръстьо Петков, председател на УС на СИБ.

От 10:30 часа в читалище "Съвременник 1986" в блок 140 в район Тракия ще се проведе дискусия посветена на иновативните културни събития в междублоковите пространства. Ще бъде представена и изложбата "Любов и светлина" на Кета Петрова. Пак в читалището от 18:00 часа се организира и литературна вечер.

От 18.30 часа ще бъде тържественото откриване на Малката Базилика. Това ще е символичното начало на Нощта на музеите и галериите. Повече информация можете да намерите ТУК.