Ако Берлускони беше гей, никой нямаше да го съди

Свят

20-09-2013, 01:17

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Путин очаква нови политически лидери в Русия, стана ясно на международна дискусия

Руският президент Владимир Путин коментира съдебните дела срещу Силвио Берлускони в дискусия в клуба „Валдай”, в който членуват журналисти и експерти, занимаващи се с вътрешната и външната политика на Русия, предаде Нова телевизия. Държавният глава се пошегува, че ако бившият италиански премиер беше гей, щеше да избегне съдебното преследване.

 „Съдят го, защото живее с жена. Ако беше хомосексуалист, никой нямаше да ги пипне с пръст”, каза Путин с усмивка. Думите му предизвикаха смях в залата, където се провежда юбилейното 150-то заседание на международния клуб. В аудиторията бе и бившият италиански премиер Романо Проди.

В Италия съдят 76-годишния Берлускони за данъчни измами, злоупотреба с власт, но и за сексуални отношения с непълнолетна проститутка.

 По време на дискусията руският лидер се изказа и по по-сериозни теми като конфликта в Сирия. По думите му химическият арсенал на арабската държава е бил създаден като алтернатива на ядреното оръжие на Израел, от което Тел Авив не се нуждаел заради техническото си превъзходство.

„Въпросът за разпространението на оръжията за масово унищожение става още по-актуален. Трябва да се положат усилия някои региони, особено Близкият изток, да получат статут на свободни от ядрено оръжие”, заяви Путин.

Президентът обърна внимание и на политиката у дома, като сподели, че очаква с нетърпение в Руската федерация да се появят нови политически лидери, каквито по думите му са нужни на страната.