Започват Дни на музиката в Балабановата къща

Мисия Пловдив

20-09-2013, 10:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивска филхармония, Пламена Мангова и Георги Димитров откриват есенното издание на IV Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” на 26 септември

Срещата на двама Големи музиканти на подиума винаги е била извънредно преживяване както за публиката, така и за тях самите. Пианистката със световна слава Пламена Мангова и един от най-авторитетните ни оркестрови водачи - Маестро Георги Димитров, достигнали апогея на професионализма в изкуството, не признават нищо по-малко от съвършенството. Затова и изборът им на Моцарт – Концерт Es dur KV 271, е напълно закономерен. Изследователят Х. Аберт го определя като „съчинение на художник, почувствал себе си достатъчно зрял, за да накара целият свят да се вслуша във вселената на собствените му мисли” и че за него се изисква особено изпълнителско майсторство, щастливо достояние за избрани.

Пламена Мангова, чиято бляскава международна кариера започва от победата й на конкурса „Кралица Елизабет” през 2007 г., прави огромно впечатление при представянето си в Брюксел именно с това произведение на Моцарт. Концертът – откриване есенното издание на „Дни на музиката в Балабановата къща“ е на 26 септември от 19 ч. в Концертна зала – чест и наслада, които  предстои да изживеем  в Пловдив!

 Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Фондация „МузикАртисимо“, Община Пловдив, Общински институт „Старинен Пловдив“, Министерство на културата“ и с медийното партньорство на БНР и БНТ2.

Билети за концертите - в мрежата на Eventim.bg и на място преди концертите.