За Купа „Средна гора” 2013

Спорт

20-09-2013, 10:22

Снимка:

Клуб "Зарата"

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Велоралито се провежда за 9-ти път,а за 8-ма година е двудневно

Двудневно велосъстезание по планиско колоездене организират от клуб „Зарата” към Туристическо дружество „Сърнена гора”, Стара Загора за любители и професионалисти. Записването става както с предварителна заявка на сайта на клуба, така и на място в съботния ден. Стартът ще бъде даден в събота, 21 септември, от 11.00 часа на голямата поляна до езерото на Старозагорските минерални бани. Там ще бъде и финалът в неделя заедно с награждаването, което по думите на Николай Костадинов, ще се случи около 13,00 часа.
От страната се очакват участници от София, Казанлък, Шумен, Велико Търново, Пловдив и др. Ще има участници и от чужбина -записали са се желаещи от Англия и Дания. За съжаление, тази година няма да има детски кръг в надпреварата. Предвидени са награди и медали, както и съботна изненада, която организаторите засега пазят в тайна.
Трасето тази година ще е същото като миналата, но като условия- малко по-трудно. Пречките по пътя се отстраняват и в този момент от организаторите, а маркировката е подновена със светлоотразителни маркери, което в годините се оказва по-доброто решение от поставяне на ленти. В съботния ден ще се карат 46 състезателни километра- от Баните през Ново село-Пряпорец-Борилово-Ново село-Остра могила-Казанка-Лозен-Сулица-Баните. А в неделя трасето е 30 км. и започвайки от Баните, минава през Момини гърди-7-ми километър-Ново село Кирилово-Лясково-Сулица и отново крайната точка са Баните.
В непосредствена близост до старт- финала има условия за палатков лагер и всеки имащ желание, може да разпъне палатка.
Състезанието има за цел да даде възможност на всички любители на колоезденето да се

забавляват и не изисква професионални умения. Ще има класиране по възрастови категории, за

ветерани, както и юношеска и дамска групи. Организаторите отправят покана към всички-публика и участници- да посрещнат заедно в събота предизвикателството и спортния дух на

надпреварата.