Лечение в Полша - нов шанс за Алекс

Мисия Добрич

20-09-2013, 11:52

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Първата инициатива за набиране на средства е на 24 септември

Нов шанс за лечение на Александра Маркова от Добрич - вече 7-годишна, дава клиника в Полша. Това е причината организаторите на благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!" да възобновят инициативите, за да бъдат набирани средства за посещение на лечебното заведение.

Клиниката, в която искаме да лекуваме Алекс, се казва "Мечта" и се намира в град Голдап в Полша, разказа майката на детето Стела Илиева. Десетки български деца вече са я посетили и имат изключително голям напредък в развитието си, допълни тя. "Лечението се състои в 6-часова работа с децата всеки ден, включваща различни видове рехабилитация. Отделно има езда, водолечение, музикотерапия, монтесоритерапия и работа на локомат - робот, който приучава децата към определени движения. За 2-седмичен курс на лечение, какъвто смятаме да опитаме при първото си посещение в клиника "Мечта", ще са ни необходими 7 500 лева. В банковата си сметка Алекс има 4 500 лева, така че на първо време трябва да съберем още около 3 000. От други родители зная, че колкото по-често е лечението толкова е резултатите са по-добри. Ако при Алекс има подобрения след първото ни посещение ще реализираме и други такива", разказа Стела Илиева.

Припомняме че, благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!" стартира през ноември 2010 година. В рамките на около година и половина бяха набрани 70 000 лева, което даде възможност на Александра Маркова да посети Клиниката по биокорекция в Израел три пъти. След първия курс на лечение при детето имаше видимо подобрение. Ръководителят на клиниката и автор на методиката за лечение проф. Василев обаче почина и второто и третото посещение в Израел не бяха резултатни. Това накара семейството на Стела Илиева да вземе решение и да прекрати лечението в Израел.

Първи на апела за помощ за набиране на средства за Полша, отправен от Стела Илиева, се отзоваха известните добрички изпълнители Румънеца и Енчев - лица на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!", които през 2010 година на техен концерт бяха събрали 8 000 лева.

Първата инициатива за набиране на средства за лечението на Александра в Полша ще е на 24 септември. Тогава на площад "Свобода" ще се проведе международен зумба маратон. Организаторите от клуб "Алегрия" ще поставят на сцената касичка, в която всички участници в маратона, а и граждани, могат да дарят средства в подкрепа на момиченцето.

 Банкова сметка: IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич. Титуляр -Александра Маркова