Д-р Миразчийски: Ще продължим с добрите промени в МБАЛ – Бургас

Мисия Бургас

20-09-2013, 13:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Новият прокурист разчита на помощ от министерство и местна власт

"Досегашният екип на болницата успя да постигне много – разкриха се нови отделения, купи се нова апаратура, увеличиха се възнагражденията. Колегите са доволни, че непрекъснато се инвестира в работната среда, в тях самите като квалификации, допълнителни възнаграждения. Смятам да продължим да работим в тази посока, със съдействието на местната власт и всички отговорни институции в сферата на здравеопазването".

Това сподели за Burgasutre новоназначеният за прокурист на МБАЛ – Бургас д-р Бойко Миразчийски. Той встъпи в длъжност на мястото на д-р Георги Матев в началото на септември.

Въпреки че от 6 години е заместник-директор и повече от 20 години работи в най-голямото здравно заведение, той споделя, че му предстои голямо предизвикателство на новия пост.

"Един директор не може да е сам – нужно му е доверието на министерството, подкрепа от местната власт. Този пост изисква сериозна подкрепа, защото с финансите, които МБАЛ Бургас получава чисто по дейности по договор с касата, тя може да покрие разходите си за медицински услуги, лекарства, консумативи, храна на пациентите и заплати на персонала. Но те са крайно недостатъчни за нова апаратура, обновяване на помещения, строително-ремонтни дейности", допълва д-р Миразчийски.

Той е категоричен, че приема на пациенти няма да спре независимо от ограниченото финансиране.  

"Бургаската болница е единствената и уникална цялата област, защото извършва всички видове спешност. Ние сме гръбнакът на здравеопазването в региона и не можем да си позволим да не приемаме пациети. Нещо повече – ние приемаме всички социално-слаби, неосигурени пациенти, които не могат да попаднат в частна болница. И съответно търпим загуби от това", каза още прокуристът на МБАЛ Бургас.