"Рая" приюти нови 38 малчугана, чака още

Мисия Пловдив

20-09-2013, 13:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

95 000 лева са инвестирани в забавачката

Две нови групи бяха официално открити днес в детска градина "Рая" в район "Западен". Лентата на новата част от забавачката прерязаха градоначалникът Иван Тотев и районният кмет Димитър Колев.

60 000 лева струва изграждането на новото здание в двора на детското заведение. За обзавеждане на новите групи са изразходвани още 35 000 лв. Към момента децата в тях са 38, а до 2 октомври ще бъдат обявени още места. Очаква се бройката да се увеличи на 45. Димитър Колев посочи още, че освен в "Рая" свободни места има и в ЦДГ "Звезда". Така към момента детските градини в района покриват нуждите на гражданите.

На свой ред кметът Иван Тотев изтъкна, че Пловдив се дава за пример, когато се говори за решаване на проблема с недостиг на места в забавачките. Тази година ще открием 2 нови детски градини. Догодина в "Западен" ще отвори врати и т. нар. "Мир 2". През годината сме открили над 20 нови групи. Върши се добра работа, която носи усмивки на децата и спокойствие на родителите им. В тази връзка градоначалникът благодари за проявеното разбиране за забавянето на ремонтите в някои забавачки. Забавянето не беше по наша вина, но по-важното е, че от понеделник повечето детски заведения ще започнат работа. Забавяне ще има единствено в ЦДГ "Светла", тъй като там се сменя отоплителната инсталация. От понеделник започват и редовните учебни занятия и в 4-те училища, санирани по проекта, уточни Тотев.