До края на годината: Започва ремонт на пропукания храм

Мисия Бургас

20-09-2013, 14:33

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Днес бе представен идейният проект за укрепване на църквата "Св. Св. Кирил и Методий"

Идейният проект за укрепване на църквата "Св. Св. Кирил и Методий" бе представен днес на експертен съвет в МРРБ.

В срещата участваха и представители на учредения тази пролет Инициативен комитет за ремонта на храма, начело с народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски.

Идейният проект за аварийно укрепване бе представен от проф.д-р инж. Йордан Милев, който маркира етапите за възстановителни работи, представи  данни  и от геоложкия доклад на направените до момента проучвания.

След срещата стана ясно, че в най-кратки срокове предстои да се изготви и работен проект. Инициативният комитет ще направи всичко възможно да осигури нужното финансиране, за да може до края на година укрепителните дейности на храма да започнат.

Припомняме, че Инициативният комитет за спасяване на църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ бе учреден малко преди парламентарните избори през месец май т.г. Сред основните двигатели на инициативата бе инж. Димчо Михалевски.

Храмът се напука малко след старта на подземния паркинг на едноименния площад в Бургас. Църквата бе затворена за посещения и иконите изнесени оттам.