Големите немски фирми идват в Пловдив

Парите

20-09-2013, 15:36

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наши младежи с шанс за немско обучение

Някои от най-големите немски корпорации ще направят свои презентации по време на Дните на немската икономика в Пловдив. Събитеиет бе официално отркито днес от посланика на Германия у нас Н. Пр. Матиас Хьопфнер и кмета Иван Тотев. 

Срещи между немския бизнес и пловдивчани ще се провеждат и в павилионите на пл. Стефан Стамболов. По време на кампанията ще бъде представено знаменитото немско дуално обечуние - теория и практика едновременно. Хьопфнер посочи, че трябва да се инвестира в знание. Това е особено важно в днешните времена, когато младежката безработица в ЕС е на критични нива. Нека младите хора намерят това, което търсят тук, за да се включат в икономическия живот, каза още посланик Хьопфнер.

В лицето на общината немският бизнес има предвидим и надежден партньор, каза на свой ред кметът Иван Тотев. Той отбеляза концентрацията на немски фирми в града и региона, и отбеляза, че това носи добър имидж на града, тъй като да отговаряш на немските изисквания означава, че се поддържа постоянно високо ниво.