Прокуратурата още анализира доказателства за катастрофата с Красимир Катев

Общество

20-09-2013, 18:40

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Окръжната прокуратура в Добрич все още анализира доказателствата за тежката катастрофа край Добрич от август 2012 година

В нея загинаха двама младежи, а в инцидента участва бившият заместник-министър на финансите Красимир Катев.
Говорителят на прокуратурата Милена Любенова заяви, че разследването трябва да приключи съвсем скоро и че все още доказателствата се анализират, пише "Дневник". В началото на 2013 г. от държавното обвинение твърдяха, че разследването е пред приключване.
През април тази година беше назначена повторна петорна автотехническа експертиза, която според прокуратурата трябва да изясни причините за сблъсъка.
Според официалното съобщение на полицията в първите часове на 22 август 2012 г. автомобилът "Фолксваген", който е управляван от бившия заместник на Милен Велчев, навлиза при изпреварване в насрещното платно и се сблъскал челно с друга кола край разклона за балчишкия кв. "Момчил". При инцидента загиват 20-годишният Димитър Георгиев и 25-годишният Пламен Райков от добричкото село Оброчище. В катастрофата е тежко ранена седемгодишната дъщеря на Катев, както и неговата тъща, която е със счупена ръка. Според тестовете тогава бившия зам.-министър на финансите не е употребил алкохол. Разследването се води срещу неизвестен извършител, а Красимир Катев е бил разпитан като свидетел.