Студенти от 30 националности се обучават във ВУМК Добрич

Мисия Добрич

21-09-2013, 10:32

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Училището е в партньорство с Университетът Кардиф Метрополитън

Висше училище Международен колеж в Добрич открива новата академична 2013/2014 година със студенти от около 30 националности в понеделник.
 Церемонията по откриването на академичната година във Висше училище Международен колеж, Добрич ще се проведе на 23 септември (понеделник) от 10:30 часа на първия етаж във ВУМК. Събитието ще започне с превърналия се в традиция „Парад на знамената“, след което ще продължи с приветствие от ректора на висшето училище – доц. Тодор Радев. Очаква се настоящи и завършили студенти на ВУМК да поздравят първокурсниците за старта на академичната година.
Във ВУМК се обучават младежи от Испания, Полша, Унгария, Португалия, Финландия, Пакистан, Непал, Индия, Виетнам, България, Русия, Украйна, Турция, Казахстан, Румъния, Нигерия, Перу, Китай и др.
От тази година висшето училище открива две нови специалности в партньорство с Университетът Кардиф Метрополитън (Уелс): бакалавърска специалност Международен Туризъм Мениджмънт (BA International Tourism Management) и магистърска специалност Мениджмънт в туризма (MSc Tourism Management).
От ВУМК споделят, че интереса към англоезичните специалности, в които студентите завършват с българска и британска диплома се е увеличил.
Десетки студенти идват на обмен в Добрич, те са от партньорски университети на ВУМК в Испания, Португалия, Полша, Унгария и др. Те ще се обучават у нас един или два семестъра по европейската програма за обмен на академичен състав и студенти – Еразъм.