Първи национален преглед на клубовете за народни танци се провежда в Добрич

Добрич Лайф

21-09-2013, 11:59

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

За 17.00 часа е предвиден голям концерт на танцов състав „Добротица”

Днес в Добрич се слага началото на Първият национален фолклорен преглед на клубовете за народни танци. Той е под наслов "Събрали ми се, наиграли в Добруджа".
Организатори са общината, Младежки център „Захари Стоянов", Представителен фолклорен танцов състав „Добротица" и клуб „Пъстър хоровод".
Участие в прегледа са заявили 11 клуба за народни танци от областите Добрич, Варна и Силистра. Те ще бъдат оценявани от жури в състав: Любчо Василев - зам.председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци и гл.худ. ръководител на фолклорен ансамбъл „Мизия", Търговище; Александър Александров - ръководител на Представителен танцов състав „ Добротица" и Детска танцова студия „Добрич"; Здравко Даскалов - хореограф.
Откриването бе от 10.00 часа в Летния театър. От 17.00 часа на същата сцена ще се състои концерт на танцов състав „Добротица", студия „Добрич", клуб „Пъстър хоровод", бивши възпитаници на ансамбъл"Добротица" и Танцов ансамбъл „Калинка Вълчева" Тервел с ръководител Нели Динкова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен