Децата на Берое с победи

Спорт

21-09-2013, 17:07

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

С две победи – 10:0 за “Берое” 99 над “Чирпан” 99 и 1:0 като гост за “Берое” 2000 над “Миньор” 99 (Раднево) започна Областното първенство за деца

Първенството е съставено предимно от футболисти, родени през 1999 година. По традиция “Берое” участва с два отбора, като дава шанс за изява и на година по-малки деца. Възпитаниците на Атанас Димитров, родени през 1999 г.,се наложиха с категоричното 10:0 над формацията на “Чирпан” 99. Точни за “заралии” бяха Мариян Тонев на четири пъти през първото полувреме, а по едно попадение добавиха Данчо Свиленски, Иван Атанасов, Виктор Станчев, Мартин Ковачев и Надим Ангелов.

С година по-малките футболисти на “Берое”, водени от Сидер Димитров, също постигнаха победа на старта на Областната група за деца. Те се наложиха с 1:0 като гост на “Миньор” 99 (Раднево). През първото полувреме “Берое” бе по-дейният отбор на терена, но така и не успя да открие резултата. През втората част възпитаниците на Сидер Димитров създадоха 3-4 чисти положения преди да се стигне до гола в 65-ата минута. Той падна след многоходова атака при която топката мина през цели седем от футболистите на “Берое”. Стоян Иванов изведе Марчо Костадинов между двата. Нападателят отправи удар, но вратаря на домакините изби. Топката отново се върна в краката на Костадинов, който при добавката бе точен за 0:1.