Народните поверия в ежедневието ни

Животът

22-09-2013, 13:33

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Суеверни ли сте?

От векове съществуват поверия, свързани с различни предмети от домакинството. Ето някои от най-любопитните!

Не се оставя никога дамска чанта на на земята, тъй като това предвещава вечна бедност на собственичката й.

Често се случва да изгубите нещо в дома си и да не можете да го откриете. Тогава върху единия крак на масата се връзва малка кърпа и се казват следните думи: "Поиграй си, дяволе, и ми го върни".

Ако очаквате гост, но той закъснява много, трябва да тръснете два пъти края на покривката върху масата и той ще дойде много бързо.

Когато падне нож от масата, очаквайте в скоро време да ви дойде мъж на гости. Когато падне лъжица или вилица от масата, очаквайте жена. Нож не се подарява, а се продава за няколко стотинки, за да не се скарате.

Когато учите от книга, не я оставяйте отворена, след като прекъснете четенето, защото така ще забравите всичко, защото ще го прочете дяволът.

Когато шиете, може да счупите иглата – това означава, че в скоро време ще срещнете млад мъж. Ако се счупи пръстен, който ви е подарък от любим човек, ще се разделите с него. Ако пръстен, подарен от любим човек, се изкриви, очаквайте скоро изневяра.

Ако подавате игла на някой човек, съвсем леко го убоцкайте, защото иначе ще се скарате. Пръстен не се дава от ръка на ръка, трябва да се остави някъде и другият човек да го вземе, за да не се скарате.

Ако изпуснете на пода стъклена чаша с вино и тя се счупи, очаква ви голяма любов.

Ако разсипете кутия с много кибритени клечки на пода, очаква ви скорошна сватба. Можете да преброите клечките, които са останали в кутията – те показват колко месеца остават до сватбата ви.

Ако няма нито една клечка в кутията, това означава, че сватбата ви предстои в най-скоро време.

Ако си ударите ръката в нещо дървено, ви очаква голяма любов. Ако си ударите ръката в желязо, ще имате проблеми.

Ако си зашиете монета в горна дреха, това ще ви предпази от уроки. Ако носите в джоба си огледало, това ще ви предпази от лоша енергия и от злите помисли на враговете ви./ sanovnik.bg