Утре слънчево, във вторник - ветровито

Региони

22-09-2013, 22:40

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Утре, през по-голямата част от деня, над много райони ще преобладава слънчево време.

По- значителна ще е облачността над Североизточна България. Запад-северозападният вятър още от сутринта ще се усили - умерен, на отделни места в Северна България след обяд и временно силен. По-късно през деня от север ще започне ново увеличение на облачността и през нощта срещу вторник на отделни места слабо ще превали. Максимални температури - предимно между 19° и 24°, в София 19°, съобщава дежурният синоптик при НИМХ към БАН.
Над Черноморието ще има променлива облачност, често до слънчево. Сутринта вятърът ще е от югозапад, но постепенно ще се обърне от запад-северозапад, умерен. Максимални температури по крайбрежието 22°-24°. Температурата на морската вода вече се понижи, особено по северното крайбрежие, където е едва 15°-16°, а по южното е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има слънчеви часове. Повече ще бъде облачността рано сутринта и по-късно през деня. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра: 12°-13°, на 2000 метра - около 6°.
Във вторник ще е ветровито, с променлива облачност. На отделни места в северните и източните райони слабо ще превали. По-късно през деня над Западна България, а през нощта и над Източна облачността ще намалее до незначителна, а вятърът ще отслабне и ще стихне. Минимални температури между 10 и 15°, максимални - между 19 и 24. В сряда ще е слънчево; минималните температури слабо ще се понижат, а максималните ще се повишат. В четвъртък ще е слънчево, около и след пладне - топло.