Добро утро в понеделник!

Мисия Пловдив

23-09-2013, 06:35

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ден за благородство и много култура е

Добро утро! Хубаво време, много добри начинания и изобилие от култура ни очакват в понеделник.

Днес започва Седмицата на благотворителността в Пловдив. До 29 септември ще се проведат куп кампании в подкрепа на шест благородни каузи. Включете се според възможностите и желанието си, добрината е безценна!

Днес Университетът по хранителни технологии открива новата си учебна година. Точно в 10 часа 1144 първокурсници ще прекрачат прага на единственото по рода си у нас висше учебно заведение. Церемонията ще уважат зам.-министърът на образованието и науката доц. д-р Атанаска Тенева, зам.-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов и районният кмет Райна Петрова. 2013 година е специална за университета, тъй като чества 60-тата годишнина от основаването си. Юбилеят ще бъде отбелязан със специални тържества от 14 до 18 октомври, съобщават от ръководството му.

Малко по-късно (10,30 часа) кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Централен" Райна Петрова ще открият новата спортна площадка и облагороденото пространство на бул. "Свобода" В 11,30 часа Иван Тотев и управителят на ВиК Манол Генов ще дадат старт на реконструкцията на нов участък на бул. "Никола Вапцаров" в район "Южен".

От 11,30 часа в социалното и арт пространство на Клуб Тотал Спорт ще е представянето на филма "Да добавим живот, +1".

Какво значи да живееш с муковисцидоза? Какво е да се бориш всекидневно не само за едно вдишване повече, но и за равен шанс да получаваш адекватно лечение? Това са основните въпроси, на които лентата търси отговори. И ги намира в споделените разкази на младежи с рядката болест, на родители на болни деца, на медици и правозащитници, за които отделните случаи не са просто статистика. Ще бъде подредена изложбата с рисунки и предмети на деца с муковисцидоза и приятели на кампанията "Муковисцидоза – да добавим живот". Мотото е "Нарисувай мечтата си", а посланието - че хората, които страдат от рядката болест, искат да имат мечти и да ги сбъднат.

И още... Септември се доказа за пореден път като изключително силен месец за културата в Пловдив. Изборът и днес е голям.

До 29 септември ще се проведат празниците на Стария град. В тази връзка е и една специална покана: днес от 18,00 часа в Данчовата къща ще бъде открита изложба "Карикатурите на Борис Димовски и героите на Николай Хайтов". За събитието се очаква да пристигне дъщерята на Борис Димовски- Емилия Радева- Димовска.  

Днес са последните представления в рамките на фестивала "Сцена на кръстопът". Домът на културата приема церемонията по закриването му и финалния спектакъл. Начален час - 19 часа. От 19,30 часа в Камерна зала на Драматичния театър пък започва концерт на Мая Новоселска и Антони Дончев.

Лятно кино "Орфей" също изкушава любителите на театъра - от 20 часа започва пиесата "Големанов".