Върнете старата хартия в "Лист по лист"

Мисия Пловдив

23-09-2013, 07:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията продължава до 6 октомври

От днес до 6 октомври в Пловдив ще се проведе  кампанията "Лист по лист". Инициативата е част от Седмица на благотворителността и има за цел да популяризира идеята за природосъобразен начин на живот сред пловдивчани чрез мащабно събиране на употребявана хартия.

Тази година в "Лист по лист" ще се ангажират както пловдивски училища, които са основен партньор на кампанията, така и бизнеса и общинската и държавна администрация. Очакванията са сега да се включат повече партньори от 2012 година, когато бяха събрани над 18 тона хартия и близо 2 000 лева за лечението на болния от артрогрипоза 4-годишен Деан.

Цялата събрана сума ще бъде в подкрепа на шест каузи, подбрани да представят Седмицата на благотворителността.

Ще бъдат обособени пунктове за събиране на хартия в училища на територията на Пловдив, бизнес офиси и предприятия, както и структури на общинската, областната и държавната администрация.

Първите три училища, фирми и администрации, събрали най-много хартия ще бъдат отличени със специални изненади.

Проектът предвижда и събитие по време на Седмицата на благотворителността, на което на специален пункт всеки гражданин ще може да донесе употребявана хартия и по този начин да се включи в кампанията.

"Лист по лист" е организирана от Национален алианс за работа с доброволци, съвместно с община Пловдив, дирекция "Спорт и младежки дейности".